© 2019 by Primavera Sauna & Nails.  

  Hot Stone massage

   

  Een hotstone massage is tegenwoordig populair. Daarbij wordt gebruik gemaakt van afgeronde basaltstenen waarmee het lichaam wordt gemasseerd. Deze stenen hebben een warmte van 45-50°C. De warmte zorgt voor een aangename ontspanning en bevorderen de circulatie van het bloed.

  Het lichaam wordt ingesmeerd met olie om de stenen goed te laten glijden over de huid. De massage bestaat voornamelijk uit lange rustige en cirkelvormige strijkingen. 

  Hot stone massages hebben 5 belangrijke voordelen:

  1. Pijn verhelpen
   Hot stone massages zijn ideaal geschikt voor het verlichten van spierpijn. Door een massage met de hete stenen, stroomt er meer bloed naar de zones die behandeld worden. Dat ontspant de spieren en verlicht de pijn.

  2. Stress verminderen
   Een hot stone massage is ontspannend en relaxerend. Even een moment voor uzelf nemen en genieten, kan erg positief zijn voor uw gemoedsrust en stress en angst verminderen.

  3. Beter slapen
   Stress, slapeloosheid en een drukke planning zorgen er soms voor dat we minder dan de aangeraden 7 tot 8 uur slapen per nacht. Verschillende studies hebben aangetoond dat massage een goed alternatief is voor slaappillen.

  4. Flexibelere gewrichten
   Spierspanning kan zich soms vastzetten op de gewrichten, die dan pijnlijk en onbuigzamer worden. Een hot stone massage ontspant de spieren en de gewrichten. Zo worden uw gewrichten weer flexibeler en beweegt u gemakkelijker.

  5. De immuniteit boosten
   Studies hebben ook aangetoond dat massages een positieve en acute impact op de immuniteit kunnen hebben. 

  U kan kiezen uit een hot stone massage van 30 minuten (achterkant van het lichaam) of 60 minuten (achterkant en voorkant van het lichaam).