top of page

Finse sauna met kleurentherapie

Tijdens een saunabad werkt je lichaam hard. Door de warmte openen de huidporiën en wil je lichaam afkoelen, hierdoor gaan we zweten en verliezen we onze afvalstoffen.

De sauna is een doeltreffend wapen tegen stress en vermoeidheid.

Afvalstoffen worden uit het lichaam weggevoerd en zowel de weerbaarheid als het uithoudingsvermogen worden versterkt.

De heilzame werking van een sauna ligt vooral in het ontspannen, het verhogen van uw weerstand en het trainen van hart en bloedsomloop op een milde wijze. Kortom: sauna als middel om jong en gezond te blijven en om u fit en stressbestendig te voelen.

Vandaag wordt meer en meer genoten van de luxe, de relaxatie die de sauna biedt in een rustige, prettige stemming, waarop je nadien terugkijkt met een bijzonder gevoel van welbehagen.

Helpt tegen astma en  bronchitis.

Er is al veel medisch onderzoek gedaan naar het effect van de sauna op astma. Daaruit is gebleken dat bij regelmatige saunabezoekers met astma het aantal aanvallen minder werd en de ademhalingsmoeilijkheden afnamen. Dat komt ook doordat het zenuwgestel gunstig wordt beïnvloed. De traditionele sauna is uitermate geschikt voor mensen met astma of bronchitis.

Werkt bloeddruk verlagend.

Sauna is gezond voor uw bloeddruk. In de sauna zal uw bloeddruk dalen, doordat de bloedvaten verruimen en het bloed wordt dunner. Tijdens het afkoelen, vernauwen de vaten zich juist, waardoor de bloeddruk weer toeneemt. Heeft u last van een hoge bloeddruk, zorg dan vooral dat u genoeg tijd voor uw saunagang neemt. Neem rust en koel goed af na uw saunagang.

Kleurentherapie.

Kleuren beïnvloeden onze lichamelijke conditie en zijn van beduidende invloed op ons geestelijk evenwicht. Door de  kleurentherapie komt de heilzame werking van licht in de sauna. Het zenuwsysteem en psyche worden gestimuleerd en met een doelgericht gebruik, draagt kleurentherapie bij tot uw algemeen welbehagen.

Wanneer kunt u het beste geen gebruik maken van een sauna?

Er zijn ook gezondheidsklachten waar de sauna u niet bij helpt. Zo is het bijvoorbeeld niet verstandig om van uw sauna gebruik te maken als u veel last heeft van spataderen. Het steeds verwijden en vernauwen van uw bloedvaten in de sauna heeft geen positief effect op spataderen. De sauna zorgt voor een verbeterde bloedsomloop. Daardoor kan een vastzittende bloedpropje in een spatader zelfs losschieten, wat levensgevaarlijk kan zijn. In het beginstadium van spataderen kunt u gerust nog de sauna in gaan. Bent u wat verder, dan is het verstandig om geen sauna meer te bezoeken. Heeft u last van hartklachten, wees dan in elk geval voorzichtig met de sauna. Uw bloedsomloop wordt versterkt, wat ervoor zorgt dat uw hart meer werk moet doen. Dat kan gevaarlijk zijn. Voor sommige hartpatiënten is een saunagang juist wel gezond. Overleg het altijd met uw arts! Bij koorts is het niet verstandig om uw sauna te gebruiken. Uw lichaam vecht al waardoor u zelf al een hogere lichaamstemperatuur heeft. Wacht tot uw koorts weer over is.

© 2019 by Primavera Sauna & Nails.  Proudly created with Wix.com

bottom of page